Melyik nyelvet tanuljam?

Nyelvtanfolyam

Ha valaki úgy dönt, hogy szeretne megtanulni egy új idegen-nyelvet, több szempontot is át kell gondolnia, hogy megfelelő döntést hozhassa meg.
Fontos először is az, hogy van-e már valamilyen idegen nyelv ismerete az embernek.
Ha még nincs, vagy van, de az nem világnyelv, akkor érdemes valamelyik világnyelvet választani. Ilyen az angol. Ma már nagyon kiforrott online angol tanfolyamok is vannak, így akár otthonról, a számítógép mellől is lehet nyelvet tanulni. Az angollal – illetve már világnyelvekkel is - viszonylag jól lehet boldogulni az élet minden területén.
Egy nyaralás során is ez a legjobban használható, ha mindig más országba utazunk. Ráadásul sok munkahelyeken is, ahol idegennyelv szükséges, ott az angol az elvárt.

Ha már tudsz angolul, akkor általában a következő nyelvként a német szokott felmerülni. A német is elég elterjedt, ráadásul itt van közel Ausztria, és Németország is, ahol pedig így az anyanyelvükön beszélhetsz a helyiekkel, ha oda látogatsz épp.
Ha az angol és a német is kiesik, akkor pedig tényleg a saját ízlésednek megfelelően válassz nyelvet. Ha tetszik az olasz dallamossága, akkor azt, vagy épp spanyolt, vagy franciát.

Megosztás